Ziarul CALEA MÂNTUIRII

Săptămânal editat de Centrul de Studii Teologice-Istorice şi de Prognoză Pastoral-Misionară al Facultăţii de Teologie Ortodoxă Arad.

Redactor fondator (1935): Preot Ilarion V. Felea.

Apare cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Timotei, Arhiepiscopul Aradului

În zilele noastre asistăm la o profundă criză de autoritate care se înregistrează la toate nivelurile societății românești. Astăzi totul a devenit subiect de discuție și de dispută; nimic nu mai e de la sine înțeles. Totul se rediscută, totul trebuie explicat din nou, totul se reinventează, se reașază pe baze mai mult sau mai puțin clare.

Cititi mai departe

Ziua de 30 septembrie a fiecărui an, devine un eveniment bisericesc deosebit de important pentru toți  creștinii ortodocși, care se află sub păstorire  Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.  Această dată se înscrie cu cinste și în chip …

Cititi mai departe

Biserica are menirea să-și exprime răspicat punctul de vedere în fața tuturor  provocărilor la care sunt supușii fiii ei și cu atât mai mult slujitorii ei. Ea trebuie să fie un far călăuzitor, care în virtutea aspectului dinamic al Tradiției să se acomodeze epocii, nu o acomodare întotdeauna facilă, ci una în duhul Cuvântului Evangheliei lui Hristos.

Cititi mai departe

În perioada pe care o parcurgem e destul de dificil să mai putem discerne între realitate și ficțiune, între adevăr și minciună, deoarece aceste categorii cu care operăm rațional, în societate sunt amestecate în foarte mare măsură.

Întotdeauna ar trebui să se pornească de la realitate …

Cititi mai departe

Nașterea ta, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, bucurie a vestit la toată lumea, că din tine a răsărit Soarele dreptății, Hristos, Dumnezeul nostru. Și dezlegând blestemul a dat binecuvântare și stricând moartea, ne-a dăruit nouă viață veșnică.

Cititi mai departe

Viața veșnică a oricărui creștin începe aici pe pământ și devine un scop în sine al întregii sale existențe. În realizarea acestui scop Biserica oferă membrilor ei mijloacele necesare. Sfintele Taine sunt moduri concrete prin care primim harului lui Dumnezeu necesar vieții noastre duhovnicești.

Cititi mai departe