Duminică | 7 aprilie 2024 19:00

În seara zilei de duminică, 7 aprilie 2024, în Sala de festivități a Parohiei Arad-Centru a avut loc conferința duhovnicească intitulată „Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul – școală a virtuților”, susținută de Protos. Lect. Univ. Dr. Nicolae M. Tang, cadru didactic al Facultății de Teologie „Ilarion V. Felea” Arad și viețuitor al Sfintei Mănăstiri Hodoș-Bodrog.

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul - școală a virtuților

Întâlnirea face parte din seria conferințelor lunare, organizate de Asociația „Calea Mântuirii”, asociație care își desfășoară activitatea în cadrul Parohiei Arad-Centru, sub coordonarea Pr. Prof. Univ. Dr. Ioan Tulcan, care a fost și moderatorul acestei întâlniri.

Conferința a prezentat o temă specifică Postului Mare, anume, o prezentare a celei mai cunoscute rugăciuni din acest răstimp duhovnicesc. Conferențiarul a făcut o erminie structurală, liturgică, istorică, teologică și duhovnicească a acestei rugăciuni, subliniind implicațiile direct în viața duhovnicească a fiecărui credincios practicant.

După expunerea părintelui conferențiar au urmat mai multe întrebări din partea publicului, pe baza cărora s-a inițiat un dialog între conferențiar și cei prezenți.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unui numeros public.

 

Protos. lect. dr. Iustin Popovici

 

Galerie foto