10 aprilie 2024

În ziua de miercuri, 10 aprilie 2024, a avut loc o nouă ședință a membrilor Asociației parohiale „Calea Mântuirii” la biroul parohiei ortodoxe române Arad-Centru.

Ședința membrilor Asociației parohiale „Calea Mântuirii”

Ordinea de zi:

  1. Pregătirea reeditării „Cărții de rugăciune”

  2. Noi activități cu copiii de la „Grupa duminicală”

  3. Organizarea pelerinajului cu copiii

  4. Propuneri pentru organizarea activității filantropice a Asociației

  5. Diverse:

Ad. 1. Membrii Asociației au discutat mai multe aspecte tehnice referitoare la reeditarea „Cărții de rugăciuni”, reeditare ce intenționează a fi finalizată în preajma Sfintelor Paști ale acestui an – 2024. Aceștia au subliniat fiecare în intervențiile lor importanța pe care o are o asemenea lucrare pentru propășirea în credință și în plan duhovnicesc a credincioșilor ortodocși. Eforturile de ordin spiritual și duhovnicesc ale membrilor Asociației parohiale „Calea Mântuirii”, care manifestă o deosebită responsabilitate în ceea ce privește mărturisirea credinței ortodoxe în lumea de astăzi, se doresc a fi puse în legătură cu bucuria și lumina marelui praznic al Învierii Domnului – 2024.

Ad. 2: Referitor la activitățile copiilor de la „Grupa duminicală” trebuie evidențiat faptul, că acestea au constituit și de această dată o preocupare distinctă a membrilor prezenți la această ședință. Doamna educatoare Florina Babău a arătat un fapt îmbucurător, și anume, că a crescut numărul copiilor de la Grupa duminicală, după ce în perioada pandemiei de Covid 19 și în perioada următoare (2020-2023) a scăzut simțitor. În momentul de față, numărul copiilor de la acest program duhovnicesc a crescut la nivelul anului 2019, anterior pandemiei. În perioada imediat următoare se vor organiza două ateliere: Atelier de modelaj: Mormântul lui Iisus. Ce este propus pentru Duminică, 14 aprilie, de la ora 17. După acest program, va urma „Seara de povești educative la Catedrala veche”. Poveștile au fost scrise de profesoara Marcela Zaha și de profesoara Rodica Manuela Codrean.

Ad. 3: De o atenție sporită s-a bucurat întotdeauna pelerinajul copiilor pe la diferite biserici și mănăstiri. Asociația parohială pregătește pelerinajul copiilor de la „Grupa duminicală” în a doua parte a lunii mai a.c.

Ad. 4: Potrivit unei continuități de câteva decenii, s-au făcut propuneri cu privire la acțiunile filantropice ale Asociației parohiale „Calea Mântuirii”. Astfel, s-a propus, ca aceste activități să se desfășoare în Săptămâna Mare, în ziua de marți, 30 aprilie 2024.

Ad. 5. Diverse: S-au discutat mai multe aspecte organizatorice și tehnice ale activităților Asociației, printre altele, propunându-se ca următoarea ședință să aibă loc în ziua de marți, 30 aprilie a.c.

I.T.

Galerie foto