Sub acest generic a avut loc ședința bilunară a membrilor Asociației parohiale „Calea Mântuirii” la biroul parohiei Arad-Centru, în ziua de miercuri, 24 aprilie 2024.
Această ședință a avut în atenție câteva probleme foarte importante pentru activitatea misionară și filantropică a Bisericii. Între temele discutate au fost:
-
Stadiul de pregătire a reeditării „Cărții de rugăciuni”
-
Organizarea activităților filantropice ale Asociației în preajma sărbătorii Învierii Domnului
-
Activitățile educative cu copiii de la „Grupa duminicală”
-
Tinerii și raportarea acestora la marele praznic al Sf. Paști
-
Diverse
La primul punct s-a evidențiat faptul, că lucrarea pregătitoare pentru reeditarea „Cărții de rugăciuni” se află la tehnoredactare, urmând, ca apoi, aceasta să fie reexaminată înainte de a fi trimisă la tipar. Inițial, s-a dorit a fi tipărită și difuzată gratuit credincioșilor cu prilejul Sf. Paști. Dar, din motive tehnice nu s-a putut realiza acest lucru, urmând ca această lucrare să fie difuzată cu ocazia sărbătorii Rusaliilor.
Intrată deja într-un fel de tradiție mai nouă, activitatea filantropică a Asociației „Calea Mântuirii”, vine și în acest an în întâmpinarea așteptării unor credincioși, cu posibilități materiale mai reduse, pentru a le oferi o bucurie în preajma sfintelor sărbători pascale. Aproximativ, 35 de familii vor beneficia de pachete alimentare, ce vor fi distribuite în ziua de marți, 30 aprilie a.c.
Ca de fiecare dată, în cadrul ședințelor bilunare ale Asociației, se discută despre activitățile cu copiii de la „Grupa duminicală”. Doamnele educatoare au fost bucuroase să ne împărtășească faptul, că tot mai mulți copii au început să participe la activitățile „Grupei duminicale”, după un timp destul de îndelungat, generat de pandemie, când numărul lor la aceste activități s-a redus considerabil, din motivele cunoscute. De asemenea, aceștia vor participa în cursul lunii mai la un pelerinaj, la mănăstirea Crișan.
Tema teologică a ședinței a fost ocazionată de apropierea sărbătorii Învierii Domnului, și, mai ales, încercarea de a răspunde la întrebarea: Cum se raportează tinerii la Iisus Hristos Cel înviat? Cei prezenți, au reliefat faptul, că tinerii au o percepție oarecum diferită la momentele fundamentale ale istoriei mântuirii, ce a culminat în Iisus Hristos. Motivul: fie din necunoaștere, fie din cauza faptului, că în anumite medii de tineri este oarecum la modă, sau în trend, de a ignora problemele spirituale, religioase, bisericești. Dar, întrebarea ce a fost pusă a fost aceea, de a deveni fiecare membru activ al Bisericii, în întâmpinarea căutărilor, nedumeririlor sau întrebărilor tinerei generații.
Esențialul este, ca fiecare creștin ortodox trebuie să se apropie tot mai mult de Iisus Hristos cel înviat, să-L cunoască și să pătrundă cu puterea credinței și a iubirii în lumina și taina Învierii.