Miercuri | 13 decembrie 2023 17:30

Și în acest an, copiii de la Parohia ortodoxă română Arad-Centru, pregătiți și dirijați de părintele profesor Gabriel Streulea, preot slujitor la această parohie, au prezentat în seara zilei de miercuri, 13 decembrie 2023, după slujba Vecerniei, un program de colinde, în Catedrala istorică din Arad, cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Seară de colinde la Catedrala istorică, oferită de copiii parohiei Arad-Centru

Au fost prezenți: părintele Flavius Petcuț, protopopul Aradului și paroh al parohiei Arad-Centru, membrii Asociației parohiale „Calea Mântuirii”, precum și părinți și bunici ai copiilor, dar și alți credincioși.

Majoritatea covârșitoare a membrilor acestui cor au fost, iar unii mai sunt și acum, membri ai Grupei duminicale de la Catedrala veche. În cadrul acestei Grupe, prin implicarea unor doamne educatoare, coordonate de doamna Florina Babău, copiii care frecventează în duminici Sfânta Liturghie, împreună cu părinții lor la Catedrala veche, sunt inițiați în cunoașterea și învățarea unor rugăciuni, poezii și cântări religioase, sunt pregătiți pentru împărtășirea cu Sfintele Taine, în cadrul acestei Grupe.

Corul copiilor a interpretat 6 colinde: Ia sculați voi, gazde mari!, Aduc vâscul de noroc, Moș Crăciun, pribeag Părinte, La nunta din Cana Galileii și Colindița. Prezentarea acestui program de colinde a fost făcută de preotul profesor Ioan Tulcan, președintele Asociației parohiale „Calea Mântuirii”. Acesta a evidențiat modul constituirii Grupei duminicale și a acestui cor, importanța educației religioase a copiilor și implicarea părinților în acest proces educativ. La finalul programului de colinde, prezentatorul a adus calde și respectuoase mulțumiri parohiei Arad- Centru, dirijorului și copiilor acestui cor, precum și părinților acestora, care știu să se implice atât de frumos în educația lor creștină și prin aducerea acestora în „Casa lui Dumnezeu”.

În final, copiii prezenți au primit câte un dar, prin osteneala membrilor Asociației parohiale „Calea Mântuirii”.

Galerie foto