| 13 aprilie 2023

Activitatea filantropică a memebrilor Asociaţiei „Calea Mântuirii” Arad cu ocazia marelui praznic al Învierii Domnului Iisus Hristos.

Să ne bucurăm împreună de marele praznic al Învierii Domnului

Celebrarea marelui praznic al Învierii Domnului implică prin semnificația ei o participare a tuturor oamenilor, pentru care Iisus Hristos, ca Fiu al lui Dumnezeu, S-a întrupat, a pătimit, a murit și a înviat. De aceea, acest praznic îi cuprinde pe toți și îi motivează pe toți, pentru a se împărtăși de bucuria și comuniunea acestei luminoase sărbători.

Astfel, atitudinea creștinească, mai ales, în preajma unui asemenea eveniment al istoriei mântuirii neamului omenesc, trebuie să fie adecvată unui asemenea context eclezial, pascal și mântuitor. Ca atare, bunătatea sufletului omenesc, generozitatea, sensibilitatea umană și solidaritatea creștinească, îndeosebi, cu cei aflați în suferință, în nevoi de ordin material și spiritual, trebuie să se manifeste cu curaj și cu o deosebită determinare.

În acest context, membrii Asociației parohiale „Calea Mântuirii” au avut încă de la începutul existenței acesteia, în anul 2008, o preocupare specială față de cei aflați în suferință și în precaritate de ordin material. Așa se explică efortul pe care aceștia îl întreprind în fiecare an, în Săptămâna Mare, de obicei, în Joia Mare, de a pregăti pachete cu alimente, pe care să le ofere, cu generozitate, celor care au nevoie de acest ajutor. De aceea, și în acest an, în Joia Mare, 13 aprilie 2023, câțiva dintre membri Asociației, disponibili ca timp pentru a se implica în această zi, au adus produsele alimentare necesare și au pregătit peste 30 de pachete cu alimente pentru a fi distribuite. Aceștia au fost: Florin Băbău, Daniel Prodan, Sorin Săplăcan și Florin Schneider. Aceste pachete alimentare conțineau: pâine, făină, zahăr, ulei cozonaci, carne de pasăre ș.a. Desigur, fiecare dintre cei prezenți au simțit bucuria de a dărui, de a ajuta și de a se bucura împreună de măreția și darurile luminosului praznic al Învierii Domnului.

Dorim tuturor sărbători cu sănătate, bucurie și multă speranță, iar lumina Învierii lui Hristos să ne lumineze tuturor cărările vieții!

Pr. Ioan Tulcan

Galerie foto