| 20 aprilie 2022

Prin rugăciune și post la faptele milei creștine

     Creștinătatea ortodoxă a parcurs în aceste săptămâni și zile perioada cea mai încărcată din punct de vedere spiritual a anului bisericesc – perioada Postului Mare sau al Sfintelor Paști. În cadrul acestei perioade credincioșii sunt invitați să își înnoiască viața personală prin puterea credinței, a rugăciunii și a practicării postului. Astfel, în acest răstimp nu trebuie să fie uitați în nici un chip semenii noștri, în general, cu care trebuie să ne împăcăm, dacă suntem certați, pe care se cuvine să-i încurajăm, dacă sunt dezamăgiți sau disperați. Iar, cei care se află în nevoi de natură materială, pe aceștia trebuie să-i ajutăm, după putere, prin lucrarea faptelor bune, izvorâtoare din credință. 
     În acest mod au gândit și au lucrat membrii Asociației parohiale „Calea Mântuirii”, urmând o practică creștinească de mai bine de zece ani, dacă ne gândim la anul înființării oficiale a acesteia în anul 2008. Aceștia sunt convinși, că practica rugăciunii și a postului reprezintă un fel de „motoare” spirituale, care declanșează energii luminoase pentru lucrarea binelui în lume.
     Astfel, ca și în anii trecuți, au fost pregătite pachete pentru mai bine de 30 de familii, care au fost distribuite la casele celor care aveau nevoie de ele, în ziua de miercuri, 20 aprilie 2022. Conținutul pachetelor a constat din următoarele produse alimentare: făină, zahăr, ulei, mălai, carne de pasăre, pâine, cozonaci.  
     Am fost însoțit la casele credincioșilor de domnul Florin Babău, membru al acestei Asociații.
     În felul acesta, considerăm că bucuria Învierii Mântuitorului va rodi mult mai bogat, în sufletele noastre ale tuturor, dacă împărtășim dar din dar, bucurie pentru bucurie, comuniune și speranță, acolo unde acestea nu mai sunt prezente, și, toate acestea punându-le la picioarele Crucii lui Iisus Hristos, Cel Care S-a jertfit pentru toți oamenii și mântuirea lor.
      După lucrarea și simțirea acestor daruri duhovnicești, ne vom putea bucura cu adevărat de lumina și biruința Învierii lui Iisus Hristos.

Pr. prof. univ. dr. Ioan Tulcan

Galerie foto