21 decembrie 2021

Sub aceste cuvinte a stat activitatea membrilor Asociației Parohiale „Calea Mântuirii” din aceste zile premergătoare marelui praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Întru bucuria dăruirii

În aceste zile, așa cum am anunțat deja pe site-ul Asociației cu același nume, au fost pregătite produse alimentare de strictă necesitate pentru peste 30 de familii. Astfel, în ziua de marți, 21 decembrie 2021, câțiva din membrii acestei Asociații, care au reușit să fie liberi din activitățile lor profesionale, au pregătit, la biroul parohiei Arad-Centru, pachetele alimentare conținând: făină, orez, ulei, zahăr, carne de pasăre, pâine, ciocolată etc. pe care le-au oferit celor care aveau nevoie de ele.

Aceste persoane, care au pregătit pachetele alimentare, au fost: Bogdan Popovici, Florin Babău, Daniel Prodan, Florin Schneider și Sorin Săplăcan. Simțământul pe care l-au avut cei care au continuat de câțiva ani buni această activitate filantropică a fost acela al bucuriei dăruirii. Prin dăruire, creștinul se împărtășește de dragostea lui Dumnezeu, care îndeamnă la dăruire, la milostenie, la solidaritate. Așadar, Izvorul ultim al bucuriei și al milostivirii este Dumnezeu Însuși, Care din iubire de oameni L-a trimis în lume pe Fiul Său, ca să aducă lumii iubirea Sa atotcuprinzătoare și veșnică. Trăind această iubire arătată lumii de către Dumnezeu, în Iisus Hristos, credincioșii simt nevoia să dăruiască mai departe o mărturie a acestei iubiri, care se unește cu bucuria sfântă. În iubire este dăruire și apoi aceasta dă naștere bucuriei.

Mai ales, acum în preajma sărbătorilor, creștinii trebuie să arate apartenența lor la cea mai nobilă identitate: identitatea creștină, care să devină lucrătoare prin iubire și dăruire, care aduce multă bucurie, pe care nimeni și nimic nu o poate lua de la ei.

Galerie foto