29 aprilie 2024

Cu acest simțământ, și în acest an, înaintea praznicului slăvit al Învierii Domnului, membrii Asociației parohiale „Calea Mântuirii” au dorit să ofere un semn de iubire creștinească și de exprimare a credinței în Învierea lui Iisus Hristos, pregătind 35 de pachete pentru tot atâtea familii, care au avut nevoie de ele.

Cu gândul la Înviere și cu iubirea de semeni în lucrare

Este vorba de produse alimentare: pâine, cozonac, carne de pasăre, zahăr, mălai, făină, ulei. Distribuirea acestora a avut loc în ziua de 30 aprilie 2024, la Catedrala veche, precum și la casele celor care nu se puteau deplasa.

Continuitatea acestei acțiuni filantropice, care a început în anul 2008, înseamnă pentru fiecare dintre membrii acestei Asociații nu doar un demers social simplu, ci înseamnă motivația mai profundă, și anume aceea, de a veni, măcar și cu atât la alinarea unor lipsuri de ordin material, și cu un cuvânt de mângâiere, care în preajma marilor sărbători sunt resimțite de către oameni și mai mult și mai dureros. Desigur, este un gest, care nu va putea să satisfacă nevoile sociale mai extinse ale unor semeni de-ai noștri; dar, acest gest al nostru se dorește a fi și un semnal, pentru ca și alții, poate, cu posibilități materiale mult mai mari, să poată să vină și aceștia, înscriindu-se în duhul Evangheliei lui Iisus Hristos, care ne îndeamnă permanent la manifestarea credinței în lucrarea faptelor bune (vezi Matei 25, 31-46), să manifeste și ei credința în Iisus Hristos Cel înviat, prin ascultarea îndemnului Lui, de a fi lucrători ai iubirii față de oameni.

Credem, că numai în acest fel, se poate celebra cu adevărat marele praznic al Învierii Domnului, având sufletele împodobite și încălzite cu flacăra iubirii față de Domnul Cel înviat, dar, și cu atenția iubitoare față de semenii noștri.

Galerie foto