19 septembrie 2017

Prima întâlnire a Asociației parohiale ”Calea mântuirii” în noul an școlar

Luna septembrie marcheaza reluarea intalnirilor periodice ale membrilor asociatiei parohiale "Calea Mantuirii", sub coordonarea parintelui profesor Ioan Tulcan. Intalnirile asociatiei se desfasoara bi-lunar pe parcursul anului, mai putin in perioada iulie-august. 

 Astfel, in data de 19 septembrie a avut loc prima sedinta, dupa perioada de vara. Temele discutate au avut in vedere, in primul rand, aspectele administrative pentru reinceperea a doua activitati principale: reluarea scolii duminicale de copii de la Catedrala Veche si reluarea seriei de conferinte "Serile duhovnicesti".

    Mai detaliat, s-au discutat urmatoarele aspecte:

- reluarea activitatii la grupa duminicala de copii, cu sprijinul Parohiei Arad-Centru; propuneri pentru efectuarea unui pelerinaj in aceasta toamna; propunerea altor activitati pentru acestia

- reluarea activitatii corului de copii, sub indrumarea dlui. Sorin Saplacan

- pregatirea urmatoarei editii a "Serilor duhovnicesti", pentru vineri, 29 septembrie la care va fi invitat ÎnaltPreasfințitul Părinte Dr. Timotei Seviciu Arhiepiscopul Aradului

- editarea unui volum care sa contina conferintele sustinute la Serile Duhovnicesti

- alegerea unor teme religioase, care sa fie dezbatute pe scurt la intalnirile viitoare ale asociatiei

- discutarea unui caz social (ajutor material pentru un elev din parohie, crescut doar de bunica bolnava - rechizite, carti, echipament sportiv)

- prioritizarea altor activitati ale asociatiei pentru lunile urmatoare