7 septembrie 2016

O noua intalnire a membrilor asociatiei

    Luna septembrie marcheaza reluarea intalnirilor periodice ale membrilor asociatiei parohiale "Calea Mantuirii", sub coordonarea parintelui profesor Ioan Tulcan. Intalnirile asociatiei se desfasoara bi-lunar pe parcursul anului, mai putin in perioada iulie-august.

    Astfel, in data de 6 septembrie a avut loc prima sedinta, dupa perioada de vara. Temele discutate au avut in vedere, in primul rand, aspectele administrative pentru reinceperea a doua activitati principale: reluarea scolii duminicale de copii de la Catedrala Veche si reluarea seriei de conferinte "Serile duhovnicesti".

    Mai detaliat, s-au discutat urmatoarele aspecte:

- reluarea activitatii la grupa duminicala de copii, cu sprijinul Parohiei Arad-Centru; propuneri pentru efectuarea unui pelerinaj in aceasta toamna; propunerea altor activitati pentru acestia

- confectionarea unor tricouri pentru copii, cu sigla asociatiei

- reluarea activitatii corului de copii, sub indrumarea dlui. Sorin Saplacan

- pregatirea urmatoarei editii a "Serilor duhovnicesti", pentru vineri, 30 septembrie

- pregatirea unui nou design pentru site-ul asociatiei, cu finalitate in aprox. 2 luni

- editarea unei brosuri care sa contina prezentarea Sfintelor Taine (prima editie - cu Sfintele Taine de initiere crestina), care sa fie impartita credinciosilor de la parohie ; editarea unui Indrumar pentru crestinii care vin la biserica

- alegerea unor teme religioase, care sa fie dezbatute pe scurt la intalnirile viitoare ale asociatiei

- discutarea unui caz social (ajutor material pentru un elev din parohie, crescut doar de bunica bolnava - rechizite, carti, echipament sportiv)

- prioritizarea altor activitati ale asociatiei pentru lunile urmatoare

    Pe parcursul perioadei urmatoare va vom tine la curent cu alte aspecte de la intalnirile asociatiei noastre, aici pe site.