6 noiembrie 2019

Intalnirea membrilor asociatiei - Copiii și tinerii în Biserică

     Sub acest generic a aut loc, din nou, marți, 5 noiembrie 2019, la biroul parohiei Arad-Centru, ședința membrilor Asociației parohiale „Calea Mântuirii”, care, așa cum s-a mai precizat, se întâlnesc de două ori pe lună, adică bilunar, pentru a aborda diferite aspecte ce privesc bunul mers al activităților acestei Asociații, în folosul Bisericii.

      Întâlnirea în ședință de marțea trecută a abordat două problematici din ce în ce mai importante pentru misiunea Bisericii, și anume, cea referitoare la locul și rolul copiilor și al tinerilor în viața Bisericii, pe de o parte, dar, totodată, și modul în care ar trebui să fie prezent mesajul Bisericii în mediul on-line. Cei prezenți și-au exprimat bucuria de a reține frumoasa activitate cu copiii ce se desfășoară constant la Catedrala veche, când tot mai mulți copii vin spre a fi prezenți la Sfânta Liturghie și a se împărtăși cu Sfintele Taine, după ce, mai întâi au avut un program pregătitor, adecvat acestei prezențe, în cadrul Școlii duminicale, prin implicarea celor trei educatoare: Florina Babău, Anca Prodan și Diana Negrea, în strânsă conlucrare cu părinții copiilor. O bucurie aparte au adus celor prezenți activităților educative, pelerinajele la care au participat în săptămânile trecute și pregătirea programelor legate de Sfintele Sărbători ale Nașterii Domnului.

      Pe de altă parte, demnă de reținut și încurajatoare este și activitatea cu tinerii, coordonată și întreținută de tânărul teolog doctorand Sorin Săplăcan.

     Membrii prezenți ai Asociației au explorat posibilitatea prezenței mesajului Bisericii pe internet, proiect pe care dorește să-l desfășoare Asociația „Calea Mântuirii” în săptămânile și lunile viitoare.

     De fiecare dată, în cadrul acestor ședințe au loc și dezbateri de natură teologică, asupra unei anumite teme teologice, moderată de părintele Ioan Tulcan. De această dată, s-au scos în evidență aspecte mai importante legate de Persoana Mântuitorului Iisus Hristos, ca centru al credinței și vieții  Bisericii în comuniunea de iubire a Preasfintei Treimi.