5 martie 2019

Implicare și perspeverență

În cadrul ședinței bilunare a membrilor Asociației parohiale „Calea Mântuirii”, ce a avut loc la biroul parohiei Arad-Centru, în după amiaza zilei de marți, 5 martie 2019, dintre problemele discutate și analizate cu multă atenție și responsabilitate pot fi menționate următoarele:

1. Ecouri ale apariției volumului „Conferințele din cadrul Serilor duhovnicești de la Catedrala veche”;

2. Pregătirea activităților cu copiii de la „Școala duminicală”, în vederea participării lor la evenimentele prilejuite de celebrarea Centenarului corului „Armonia” al Catedralei vechi (1919-2019), ce va avea loc în zilele de 24-26 mai 2019;

3. Impulsionarea parteneriatelor Asociației cu două școli de prestigiu din Arad;

4. Pregătirea programului pascal al copiilor;

5. Propunerea unor proiecte de activități „extracuriculare” în folosul copiilor de la „Școala duminicală” etc. La fiecare din aceste puncte, precum și la altele, diverse, fiecare din cei prezenți au venit cu propuneri concrete, pentru o reușită a fiecărui program în folosul copiilor, și nu în ultimul rând, al Bisericii.

În atenția specială a membrilor Asociației „Calea Mântuirii, la fiecare ședință a lor, este aprofundarea și îmbogățirea celor câtorva direcții principale de acțiune:

1. Cultivarea și diversificarea activităților cu copiii de la „Școala duminicală”.

2. Editarea unor cărți, broșuri etc. de popularizare a credinței ortodoxe în rândul credincioșilor de toate vârstele și clarificarea unor aspecte controversate.

3. Impulsionarea activității corale și educative a copiilor și tinerilor, prin implicarea domnului teolog drd. Sorin Săplăcan.

4. Parteneriate educaționale.

5. Activități filantropice (de într-ajutorare a unor credincioși nevoiași), mai ales, în preajma marilor sărbători

6. Conferințele lunare organizate de Asociație pentru credincioși etc.

Toate aceste activități, desfășurate de-a lungul anilor (mai coerent  și organizat de prin anul 2010), exprimă determinarea, conștiinciozitatea și, mai ales perseverența membrilor acestei Asociații, care doresc să fie o prezență vie, dinamică și concretă în viața Bisericii și a credincioșilor.

Galerie foto