1 iunie 2021

Copiii de la Grupa Duminicală de la Catedrala Veche Arad au participat de 1 Iunie, la Evenimentul „Ziua Copilului în Biserică”, organizat de Arhiepiscopia Aradului, la Mânăstirea Gai.

Ziua Copilului în Biserică. Copiii de la Catedrala Veche Arad -  în brațele sfinților de la Mânăstirea Gai

După o scurtă slujbă oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Emilian Crișanul și un cuvânt de zdire sufletească, copiii s-au bucurat de activități recreative în curtea lăcașului de cult. Au ascultat cu sufletul la gură povești adevărate, pline de tâlc,  spuse de îndrăgita povestitoare  Giorgiana Elena Popan și au participat la activități și jocuri sportive, sub îndrumarea profesorului Gabriel Iazbinski. Astfel s-au bucurat alături de alți copii, veniți din mai multe parohii arădene, de soare, voie bună și aer curat într-un loc plin de încărcătură duhovnicească,  biserica împlinindu-și astfel misiunea sfântă dată de Însuși Mântuitorul Iisus Hristos: „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, că a unora ca aceștia este împărăția Cerurilor” (Matei 19, 14).  Râsetele și bucuria copiilor i-au învăluit pe toți cei prezenți - preoții coordonatori, maici, părinți - încât pentru o clipă de rai tot omul a devenit copil, în brațele sfinților protectori ai Mânăstirii Arad Gai.

Copiii de la Catedrala Veche Arad au fost coordonați pr. Gabriel Streulea,  Florina Băbău  și Sorin Săplăcan, activitățile fiind susținute de Parohie împreună cu sprijinul Asociației „Calea Mântuirii” prezidată de prof. univ. dr. Ioan Tulcan. La final micuții participanți au primit daruri din partea Arhiepiscopiei.

Manuela Codrean

Galerie foto