| 15 decembrie 2017

Suflet de copil între  bine și rău

Bucuria Nașterii Domnului vestită de un suflet de copil

Prin Nașterea Domnului Iisus Hristos, Binele devine nemuritor, aceasta este concluzia la care a ajuns un suflet de copil care vrea să cunoscă lumea.

Copiii de la Grupa Duminicală au prezentat recent la Catedrala Veche din Arad sceneta "Suflet de copil între  bine și rău", în care Bunătatea, Voia Bună și Iubirea au învins Frica, Tristețea, Lenea, Minciuna și Mândria. Cei mici le-au reamintit credincioșilor prezenți la biserică faptul că Darul Vieții și chemarea lui Dumnezeu în ajutor, ori de câte ori avem nevoie, sunt premisele sfințirii noastre și că "toate ar fi așa de bune de nu le-am lăsa pe mâine". Pr. prof. univ. dr. Ioan Tulcan i-a felicitat pe copii și pe coordonatori amintindu-le celor prezenți că "pentru a opta oară, acești copii minunați ne oferă în preajma marilor sărbători, momente de multă putere de cuprindere în nostalgia copilăriei noastre".  Din program nu puteau lipsi colindele așa că "Sus boieri, nu mai dormiți" că "Pe uliță colindă" copiii de la Catedrala Veche pentru că "Steaua sus răsare" deoarece "Astăzi s-a născut Hristos". Vremea este să-i primiți!

Asociația „Calea Mântuirii”

Alături de Pr. prof. univ. dr. Ioan Tulcan la eveniment a  participat și părintele paroh Traian Micoroi. La final cei mici au primit covrigi, biscuiți și machete cu ieslea în care s-a născut Mântuitorul, de la Magazinul Bucuria, evenimentul fiind sponsorizat de Asociația „Calea Mântuirii”, prezidată de  Pr. prof. dr. Ioan Tulcan. Activitățile Grupei duminicale sunt susținute de Asociația „Calea Mântuirii”, copiii fiind coordonați de Florina Băbău, Diana Negrea, Anca Prodan și Sorin Săplăcan.

Manuela Codreanu

Galerie foto