27 iunie 2021 17:00

Poveștile actriței Giorgiana Elena Popan au ajuns din nou în seara zilei de 27 iunie 2021, la „Sera cu povești duhovnicești” de la Catedrala Veche.

Seara cu povești duhovnicești

Cei mici, alături de cei mari, după ce s-au „încălzit” pentru ascultat povești au aflat mai întâi minunata poveste de dragoste și fidelitate a Sfinților Petru și Fevronia (prăznuiți în 25 iunie), viața lor fiind un minunat exemplu pentru toți cei care-și doresc o familiei sau au întemeiat deja una. A urmat apoi povestea plină de tâlc a prințesei pofticioase și mofturoase la depănarea căreia au participat activ și copii prezenți.

O reinterpretare a poveștii lui Harap Alb a prins viață în curtea Catedralei sub depănarea Giorgianei, cu participarea copiilor și a părinților ca personaje din poveste. Personajele au ocupat curtea din imediata apropiere a lăcașului de cult, alături de copii, părinți și bunici, care s-au lăsat purtate de râsetele și aplauzele spectatorilor. Seara a fost încheiată cu povestea nasturilor și a familiei lui Ioji.

La final în numele Parohiei Ortodoxe Române Arad-Centru  și al Asociației Ortodoxe „Calea Mântuirii”, părintele Gabriel Streulea a mulțumit Giorgianei pentru deosebitele povești invitând-o și cu alte prilejuri să încânte mintea și sufletul copiilor.

Galerie foto