| 18 iunie 2017

Poveștile Giorgianei Popan savurate de copii, la Catedrala Veche

Seara cu povesti duhovnicesti de la Catedrala Veche

    Poveștile actriței Georgianei Popan au ajuns în seara zilei de 18 iunie, la Catedrala Veche, în cadrul evenimentului „ Seară cu povești duhovnicești”. Personajele au ocupat sala de cor din incinta lăcașului de cult, alături de copii, părinți și bunici, și s-au lăsat purtate de râsetele și aplauzele spectatorilor, printre acorduri de vioară.

Bucuria de a dărui 

    Cei mici au aflat despre domnul Gaustopolis, un bogătaș zgârcit și preocupat de avere  care a scăpat cu greu de dorința de înavuțire datorită rugăciunii copiilor din sat, despre Nina, fetița din Rusia care a fost vindecată de Sf. Nicolae datorită mărinimiei ei sufletești, despre Toma, un băiețel simpatic care a scăpat cu greu de teama de întuneric, dar și despre Ionică, trișorul. Un moment aparte l-a constituit și povestea Florinei cea dăruitoare, care a străbătut mări și țări dar tot nu a aflat ce-i lipsește. Răspunsul l-a găsit la părintele Arsenie Boca care îi sfătuiește pe oameni să dăruiască din toată inima. Talentul de povestitor al artistei nu i-a lăsat nici o clipă pe cei mici să iasă din lumea minunată a poveștilor.

Ioji și vioara Ilincăi

    Poveștile au fost presărate cu momente muzicale, la vioară, interpretate de  Ilinca Sîrbu, elevă a Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” și membră a Corului Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” Arad. Seara s-a încheiat cu „drama” lui Ioji care primit o grămadă de nasturi de la șeful său, drept răsplată pentru cei „25 de copii și pentru soacra  angajată la NASA”. Giorgiana Elena Popan (reprezentantă a Asociației Magia Cuvântului) a participat la „Seara cu povești duhovnicești”, în urma invitației  făcută de Asociația Ortodoxă Calea Mântuirii și de Parohia Arad Centru, la eveniment  fiind prezent și părintele paroh Traian Micoroi care a ascultat poveștile alături de cei mici. Copiii au primit din partea Asociației dulciuri, fructe și apă, iar la final s-au bucurat de baloanele de săpun care au umplut sala de cor, o surpriză pregătită de Georgiana Popan.

Manuela Codrean (preluare www.menestrel.ro)

Galerie foto