| 5 noiembrie 2022

Cum a fost în pelerinajul de la Firiteaz? Exact așa cum ne-am dorit: oameni tare tare faini, vreme bună, rugăciune, relaxare și povești de suflet.

Pelerinaj la biserica din Firiteaz

Copii și părinți de la Catedrala Veche din Arad, au fost oaspeții Parohiei Ortodoxe Române Firiteaz, avândul ca şi gazdă pe părintele paroh Sergiu Vlad Sandu.

După rugăciune și o scurtă cateheză în biserică, s-a mers la Centrul de Tineret, unde, copiii de la ambele parohii au cantat câteva pricesne, au ascultat câteva poveşti de suflet și, mai apoi, au plecat pe jos, într-o plimbare prin sat.

Întâi s-a mers la centrul de echitaţie unde copii au văzut căluții, unde au aflat despre importanța relației cu animalele și despre beneficiile pe care le pot avea caii în viața omului.

Mai apoi, copii au văzut cum se face şi coace pâine, bucurându-se de mirosul și gustul acesteia, scoasă proaspăt din cuptor.

În mireasmă de mentă și salvie copii au aflat despre grija pe care trebuie să o avem față de natură, de bogăția pe care Dumnezeu mereu ne-o oferă, iar noi, de multe ori, o ignorăm. De asemenea, s-a vorbit despre frumusețea simplității.

Părintele Sergiu a spus că „Ne-am bucurat de încă o zi deosebită, avându-i pe copiii din Arad în vizită. Încă o zi frumoasă, trăită cu sens!”.

Doamnele coordonatoare ale grupei duminicale au mulțumit părintelui Vlad-Sergiu Sandu pentru minunata găzduire, dar si celor de la Biofarmland și Centrului de echitație.

Galerie foto