Duminică | 28 aprilie 2019 12:00

A înviat Hristos!  -  mărturisesc copiii de la Catedrala Veche

Copiii de la Grupul coral „Sfântul Ioan Botezătorul”, coordonați de teologul Sorin Gheorghe Săplăcan, au mărturisit prin cântări Învierea Lui Hristos, în Catedrala Ortodoxă Veche din Arad. Glasurile micilor „îngerași” au răsunat în prima zi de Paști la Sfânta Liturghie, prin pricesnele „Hristos din morți a Înviat” și „Să-L preamărim pe Domnul”, reușind să aducă suflul primăverii dulci, în inimile credincioșilor prezenți la Marele Praznic. Așa cum spunea și ÎPS Părinte Timotei Arhiepiscopul Aradului, în Pastorala la Învierea Domnului: „Trezirea făpturii din amorțeala iernii face să simțim suflarea primăverii, dar și aceea că ea înseamnă prezența Duhului Sfânt peste creația întreagă în culmea căreia se află ființa omenească”.

Bucuria cea mai mare este, după Sfântul Ioan Gură de Aur, facerea de bine semenilor noștri.  Elocventă este în acest sens și organizarea de către Grupa duminicală, a unei expoziții caritabile, pentru ajutorarea copiilor nevoiași. „Copilașii au realizat cruciulițe din fimo. Expoziția a mai cuprins ghivece pictate de copii în care au plantat grâu, semne de carte cu cruciulițe, decorații din ață și plăsuțe de anafură făcute de mămici”, a spus Florina  Băbău, îndrumătoare Grupa duminicală.

Copiii de la Grupul corul „Sfântul Ioan Botezătorul” se întâlnesc în fiecare sâmbătă, după amiază, în Sala festivă, de la Catedrala Veche Arad, unde sub îndrumarea teologului Sorin Gheorghe Săplăcan, învață pricesne, cântări religioase și patriotice. Anul acesta, în 24 mai, aceștia vor cânta, în cadrul evenimentelor dedicate celor 100 de ani de la înființarea Corului Armonia.

Grupa duminicală este susținută de Parohia Arad – Centru și Asociația Calea Mântuirii prezidată de pr. prof. univ. dr. Ioan Tulcan, copiii fiind îndrumați de Florina Băbău, Anca Prodan, Diana Negrea și Sorin Gheorghe Săplăcan.

Manuela Codrean

 

Video

Galerie foto