| 2 mai 2016

Temă de dialog - Importanța Învierii

La întâlnirile Asociației Parohiale „Calea Mântuirii” se abordează, de asemenea, teme teologice de actualitate , pe lângă discutarea aspectelor privind activitatea curentă a Asociației. La ultima întâlnire înainte de Săptămâna Patimilor, membrii Asociației prezenți au încercat să ofere răspunsuri despre importanța Învierii Domnului nostru Iisus Hristos în viața creștinilor. Redăm mai jos aceste răspunsuri, îndemnându-vă și pe dumneavoastră să intrați în dialog și să ne împărtășiți părerea despre acest eveniment de importanță primordială – Învierea Domnului.

 Bogdan Popovici: Învierea Mântuitorului reprezintă  cea mai minunată și înălțătoare sărbătoare a creștinătății. Chiar dacă au trecut 2000 de ani, Învierea lui Iisus Hristos este la fel de vie și actuală pentru toți credincioșii. În fiecare an, împreună cu Mântuitorul nostru, învie și se reînnoiește credința fiecărui credincios.

 Daniel Prodan : Importanța Învierii constă în faptul că dacă nu ar fi avut loc, toată învățătura lui Hristos ar fi fost în zadar și moartea ar fi fost stăpână peste oameni în continuare. Prin Învierea Sa, Hristos a ridicat omul la cel mai înalt nivel de perfecțiune, îndumnezeindu-l.

 Sorin Saplacan: Pentru sărbătorirea Învierii Domnului pregătirea este pentru mine urcușul duhovnicesc al treptelor postului, pornind de la alimentație,  având grijă de purtarea față de semeni, prin abținerea de la păcate și prin încercarea de a face cât mai multe fapte bune. Prin faptele de milostenie împreună cu cercetarea lăuntrică a vieții și curățirea prin Spovedanie și Împărtășanie, pot ajunge la un scop în viața mea – pregătirea cămășii mormântului sufletesc. Astfel, că urcușul spre Ziua Învierii este încununat de bucuria intrării lui Hristos în sufletul pregătit, în măsura puterilor și cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru momentul când , la cuvintele “Veniti de luați lumina” , lumina lui Hristos Înviat să strălucească înlăuntrul sufletului. Iată, că Învierea Domnului este prin excelentă sărbătoarea luminii, care ar trebui să strălucească în toți credincioșii. Deși la Înviere, lumina lui Hristos luminează tuturor, totuși , cu durere, această este pusă sub broc, fiind promovate mai mult părțile materiale ale sărbătorii, care sunt efemere. Așa cum învață copii de mici că “totdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu”, dacă în fața noastră îl avem mereu pe Hristos cel răstignit și înviat, prin prisma dragostei  Sale vom vedea mereu adevăratul înțeles al vieții creștine și Sărbătoarea Învierii ne va lumina viața, iar nu masa.

 Florin Schneider: Învierea Domnului este cel mai mare eveniment din istorie, care stă la baza credinței și a Bisericii creștine. Învierea lui Iisus mărturisește despre puterea lui Dumnezeu, Cel care a creat viața și poate aduce învierea după moarte. Această putere nu este de natură omenească sau naturală, cauza care produce învierea nu se poate explica. Credința în cuvântul Său este temelia și fundamentul pentru viața veșnică devenită posibilă prin înviere.  Învierea Domnului ne aduce darul dumnezeiesc al nemuririi și ne dovedește că moartea nu e veșnică și definitivă. Iisus Hristos, prin Înviere, intră într-o viață nouă fără moarte și fără stricăciune. El este viu, ne iubește și  ne răspunde când ne adresăm Lui prin rugăciune.

 

Galerie foto