| 20 decembrie 2019

Sub semnul milosteniei creștine

Ca de fiecare dată, în ultimii ani, membrii Asociației parohiale „Calea Mântuirii” s-au gândit în preajma marii sărbători a Nașterii Domnului să dea un semn de solidaritate creștină față de cei aflați în nevoi. Astfel, au pregătit 30 de pachete cu alimente pentru 30 de familii, pentru ca și acestea să se poată bucura, cât de cât, de măreția acestor sărbători, pe care le așteptăm cu toții, cu nerăbdare și speranță. De aceea, au oferit aceste daruri importante constând din următoarele produse alimentare: făină, ulei, mălai, zahăr, pâine, cozonaci, carne de pasăre, portocale, dulciuri.

Au făcut acest lucruri acești oameni ai Bisericii, pentru că s-au lăsat inspirați de cuvintele Mântuitorului, care au valabilitate permanentă: „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui!”(Matei 5, 7). Milostenia creștină se întemeiază pe marea milostivire a lui Dumnezeu față de întreg neamul omenesc, arătată în mod impresionant și minunat în trimiterea în lume a Fiului Său, Care S-a născut în Peștera Betleemului. Creștinii au misiunea de la Hristos de a fi și ei milostivi și iubitori, generoși și deschiși, iertători și cât mai umani, din căldura umanității desăvârșite a lui Iisus Hristos.

Pătrunși de aceste simțăminte și având încurajarea și sprijinul tuturor membrilor Asociației „Calea Mântuirii”, părintele Ioan Tulcan, președintele acestei Asociații, împreună cu trei membri ai acesteia: Simion Ștefu, Bogdan Popovici și Florin Băbău au pregătit și distribuit aceste pachete, în ziua de joi, 19 decembrie 2019, de la ora 10, deplasându-se la casele celor care au primit aceste modeste semne ale solidarității creștine.

Ceea ce este cel mai important, este ca toți creștinii, bărbați și femei, copii, tineri și vârstnici, sănătoși și bolnavi, bogați sau săraci, să poată primi nu numai daruri materiale, deși sunt foarte necesare și acestea, ci și daruri spirituale, multă lumină și bucurie, pace și speranță, care străbat timpurile și spațiul, de la Betleem și până la noi.

Sărbători binecuvântate și Anul Nou cu multe bucurii și împliniri !

Galerie foto