Joi | 25 aprilie 2019 12:00

Solidaritatea ce se naște din credință

Asociația parohială „Calea Mântuirii” a parohiei Arad-Centru (Catedrala Veche) a continuat și în acest an, așa cum a făcut-o de mai bine de un deceniu, acțiunea filantropică din preajma Sfintelor Paști - 2019. În fiecare an, în Joia Mare, membrii Asociației menționate pregătesc pachete cu alimente, pentru a le distribui la credincioși, mai nevoiași, dar, care, și ei așteaptă să se bucure de marele praznic al Învierii Domnului. Mai mult de 30 de credincioși au primit pachetele pregătite în acest sens, care conțineau: făină, mălai, ulei, carne de pasăre, pâine, zahăr etc. 

Motivația pe care au înțeles-o membrii acestei Asociații bisericești a fost acela, că nu poți să te bucuri în izolare de darurile praznicului Învierii Domnului, dacă nu te gândești și la cei care, poate, au mai puține motive să se bucure și mai puțin de pus pe masă în ziua de sărbătoare. Credința în Dumnezeul Cel viu al  Iubirii este aceea, care inspiră, motivează și invită pe fiecare creștin la solidaritate, la slujire, așa cum Mântuitorul Însuși a slujit și S-a solidarizat cu toți oamenii, în nevoia lor de hrană materială și spirituală, în nevoia lor de viață, iubire și mântuire.

Demersul membrilor Asociației „Calea Mântuirii” este și concret, dar, totodată, și simbolic, aceștia bucurându-se dacă și alți credincioși, ar întreprinde, atât la nivel personal, cât și instituțional, asemenea acțiuni, care generează solidaritate, comuniune și iubire.

 

Pr. Ioan Tulcan

Galerie foto